Vilka får ätstörningar?

Idag har jag träffat Catrin, så himla värt som alltid :) Vi var o shoppa pärlor och hårfärg till henne och sen satt vi i kungsan och anylserade massa saker som alltid. Jag delade med mig av mitt mellis till duvorna, men fick lite ryck. Men hursomhelst ingen katastrof. Däremot har jag en dålig dag, eh kanske dålig månad. Får panik av allt just nu känns det som, vid lunchen börja jag typ gråta och nu vid middagen hade jag lust att bara kasta maten och skrika. Helt absurt.


Jag har tänkt på en sak angående ätstörningar (suprise) och vilka som får ätstörningar.
Jag har nämligen fått för mig att alla kan inte utveckla ätstörningar, deras kroppar och hjärnor är för "normala", även om vissa vill ha anorexi (typ proana).
Kan det vara så?
Eller vad tror Ni?

För på något sätt så anser jag att merparten av de som har ätstörningar är perfektionister, personer som ständigt vill lyckas och har otroligt stora krav på sig själv.
Kanske börjar det som en oskyldig bantning, lite för mycket träning eller bara att stressen gör att man inte hinner med att äta.

Fast jag vet inte, det vara bara en tanke.
Säg gärna vad ni tycker, skulle va jätte intressant :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

jo, visst stämmer det. när jag satt fast som värst i det var jag högpresterande; universitet, jobb under loven och massor av träning. jag fattar inte att jag fick det att gå runt.

2008-08-24 @ 19:33:01
Postat av: A

Jag tror absolut att du har rätt i dina funderingar. Tror dock att alla kan få anorexi. Har dessutom starkt för mig att jag läst/sett på tv att anorexi mest drabbar perfektionister

2008-08-24 @ 19:38:02
Postat av: Sofia

Egentligen kan väl alla få för sej att banta bara lite, bli av med babyhullet eller få bort de sista kilona från helgen liksom. Men sen utvecklas det nog mer till en besatt het hos perfektionister- måste visa föra allt &alla hur "bra" man är och hur mkt självkontroll man har. Kontrollen som faktiskt inte finns. Dessutom är det bra mkt lättare att ljuga om man från början var en ärlig person eftersom människor runt omkring tror att man aldrig skulle ljuga. Men jag har fått höra att 30 % av alla tjejer/kvinnor inte klarar av att utveckla anorexia/äs/bulimi eftersom det är "för svaga". Låter konstigt men så är det.

Kämpa på nu ! kram

2008-08-24 @ 19:45:00
Postat av: Miss Piggie

Har hört att det faktiskt har upptäckts någon slags grej i hjärnan som påverkar vår relation till mat och hos personer med äs så har det slagit slint på något sätt... Men har ingen aning om det stämmer. Vad jag däremot kan hålla med om är att jag aldrig har mött en "slarvig" person som har en ätstörning utan det är som sagt mest perfektionister som drabbas.

2008-08-24 @ 19:52:19
URL: http://misspiggie.blogg.se/
Postat av: K

Tror precis som du.. Alla kan inte. Jag tror att andra har den spärren, att de lägger av när de blir för jobbigt för kroppen. Men inte en perfektionist.. Sen kan man ju va perfektionist på oliak sätt.

2008-08-24 @ 20:19:46
URL: http://pavagigen.blogg.se/
Postat av: Catrin

Idag har vi haft en majsig dag tillsammans i solen, känner att kinderna e lite röda efter kungsan-besöket.. Fett mysigt o skönt o prata! Vi har d alltid bäst! KRAMI!

2008-08-24 @ 22:36:53
Postat av: Catrin

Idag har vi haft en majsig dag tillsammans i solen, känner att kinderna e lite röda efter kungsan-besöket.. Fett mysigt o skönt o prata! Vi har d alltid bäst! KRAMI!

2008-08-24 @ 22:37:02
Postat av: Emma

Jag skulle säga att anorektiker är perfektionister, pedanter, vill bli älskad av alla, vill vara perfekt för alla, vill inte göra fel



Jag har sett ett program på tv där några läkare snackade om de där, dom sa att personligheten har väldigt stor påverkan på vem som får anorexi, just den jag beskrev ovan



Jag tror inte att vem som helst kan få en ätstörning, man måste ha den där... svagheten... i hjärnan för den :P

2008-08-25 @ 10:22:27
URL: http://imbalance.blogg.se/
Postat av: Catrin

Kram!

2008-08-25 @ 18:55:04
Postat av: Anonym

Älskar din blogg. Inte det att du har problem med maten, absolut inte. Men sättet du skriver på, fångar intresset och har så himla bra funderingar! Tycker att du borde uppdatera oftare så att jag har något riktigt bra att läsa :P

2008-08-25 @ 19:31:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0