följa matschema

Man brukar säga att det krävs tre veckor för att man ska kunna bryta beteende och ångesten ska släppa, efter tre veckor är man på en säkrare väg.
Men jag skulle säga att redan efter en vecka så började det att kännas lättare, fr det handlar om att bryta gamla vanor och att gå emot sina egna fasta principer och dessutom vänja sig vid ett helt nytt beteende.

Men ju fortare du vågar följa matschemat helt och utan fusk, desto fortare kommer du bli frisk.
För i och med att du vågar följa matschemat, visar du en styrka för dig själv som för varje dag som går kommer att stärka dig än mer.

Ju längre man håller på att fuska och kompromissa, desto mer respekterar man och ger sjukdomen utrymme, vilket endast ger dubbel ångest. För man får både ångest för att man äter och sen får man ångest eller kanske snarare dåligt samvete för att man fuskar.

Men för att kunna vinna över sjukdomen är det enda som gäller är att följa matschemat och inte kompensera genom träning eller att man kräks.

Det är ett stort steg att följa matschemat till 100 % och ha noll aktivitet, men successivt ger du kroppen att återhämta sig och du kommer må bättre och det kommer definitivt att bli lättare bara man orkar stå ut de första veckorna.

Jag kan i alla fall säga att det är helt klart värt det, sjukdomen är bara en illusion av trygghet, egentligen är den bara falsk och ger ständiga nederlag.


Kommentarer
Postat av: Katt

Du skriver så fantastiskt inspirerande! Det är härligt att höra vilka framsteg du gjort och gör - fortsätt så!



KRAM

2009-02-27 @ 20:30:20
URL: http://livetslabyrint.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0