ätstörningar vs fåfänglighet

Har precis ätit kvällsmålet, gick bra. Känns lugnt just nu. Tänkte försöka sova tidigt så jag slipper tänka, för tänker man får man panik typ. Ovärt.

Inte så jätte mycket kul på tv heller, typ en massa kriminalserier, vilket jag bruka tycka är skoj men är mer sugen på nåt lättsamt.

Har lust och dricka skumpa med nån av mina friends, typ sitta och snacka och lyssna bra musik. Får se vad som händer :)

Har i alla fall ätit middag, fiskpinnar & ris mycket bra och mycket lääänge sen. Klarade av det på 30 min oxå så det känns juh positivt, helt enligt schema :) Känns lagom onyttigt bara, men det är bara jag som är störd.

Har tänkt ganska mycket på varför vissa blir sjuka och andra inte. Varför är det så? Är det försöken att uppnå ständig perfektion, vilket i det här fallet bara blir helt missvissande och fel?
Givetvis finns det en massa anledningar, jag har mina, medan andra blir påverkade av andra faktor och utvecklar sjukdomen.

Är fruktansvärt trött på att folk försöka skapa ätstörningar, det är inte ok, helt fel. Varför?
Det undrar jag nog mest, när man väl är där, är det riktigt svårt att komma ur det?

De erkänner att de är "pro ana" medan jag inte ens kan erkänna att jag har anorexi, vilket jag har fått som diagnos från läkare. Det är upponedvänd värld vi lever i.

Nu ska jag gå o göra något innan jag får rastlöst ryck :)

Shit vilken tråkblogg jag skriver, dags att rycka upp sig typ.


"Jag har klättrat på önskningens stege,
jag har klättrat så långt att jag vet
att den stegen är hög som en himmel
och djup som en evighet ...

Och mänskor ha gått på den stegen
i tusen och tusen år -
och ingen har visat dem vägen
var stegen står ...

Men alla som tvinga dess pinnar
de springa på glödande kol,
och aldrig i levande livet
de nå sitt mål ...

Jag har klättrat på önskningens stege,
jag har gått ett par fjät - så jag vet
att den stegen är hög som en himmel
och allt är fåfänglighet."

- Nils Ferlin


Mando - ny vecka

Så nu har jag vart på Mando, gick ganska bra. Allt tog tid som vanligt, va stört trött och hade huvudvärk ingen superkombination. Pratade lite med min behandlare om helgen och varför jag måste följa matschemat som jag inte gjort. Sen så ska jag tydligen fylla i en lista på olika saker som jag inte kunnat göra på grund av anorexin. Oh stört att skriva det, känns fortfarande inte som jag har nån ätstörning men men.

Har träffat Jessi nu, en sista gången till december :( Känns sjukt trist hon betyder så himla mycket för mig, hon känner mig på djupet. Jag kan va glad och kärleksfull och varm mot människor, för det är alltid mycket roligare än att vara anti, men det är juh aldrig samma sak som med ens vänner lixom. Kommer sakna henne helt enkelt :(

Har precis mött upp min bror<3 vi ska äta middag, han lagar, så söt som alltid :) En riktg klippa som man säger :) Fattar fortfarande inte hur han orkar med mig.

Nu mat.

Gain weight - end of the weekend

Min bror kom hit, vi kollade tv sen gick jag o la mig och sov 1,5 timme. Vaknade kl 18:00 weei lixom :S
Så då gjorde han middag till mig, 50 g fullkornspasta och 50 kycklingfile + lite sallad utöver.
Fick fett ont i magen efter..

Kvällen har inte bjudit på så mycket förutom, TV :) haha helt stört juh men men.
Orkade inte åka in och träffa J, men vi får catch up, kanske att jag kan åka ner till henne snart :)
Inte så långt juh.

Har ätit mellis också, mycket bra, är massa mätt hade tänkt att lägga på ett äpple eftersom lunchen försvann, men kanske får skjuta på det äpplet lite. beror på hur länge jag är vaken.

Oj oj va intressant massa snack om mat ehh.


Planer för veckan :)
Förutom allt det "vanliga" så ska jag träffa Jess im för hon drar på tisdag och kommer hem i december :(
bästis tisdag och onsdag.
Min andra bästa sweet på fredag och söndag :)

beslutsångest vs mellis

Tänkte äta mellis typ nu eftersom jag missade lunchen. Men jag vet om jag vill ha yoghurten med flingor & torkad frukt. Jag vill ha min gröt med äpple, utan mellanmjölken.
Vet inte om det är kontrollen som bestämmer eller om jag verkligen är sugen på gröt?

Orka har värsta beslutsångesten, jag hatar dt här att aldrig kunna bestämma saker. Mina älskade vänner och bror vill ses idag, jag orkar egentligen inte mer nåt folk, vill bara va i fred och kolla på tv eller sova. Inte va social, jag får juh typ dåligt samvete för att jag fuskar, det är lättare att vara själv då.

Jag tror att det blir bättre nästa vecka, när jag får rutiner och man inte kan fuska. För jag har juh middagssällskap varje kväll lixom.


Johanna kommer till Sthlm idag och dom ska ut ikväll, vill följa med, men vet inte om jag är för trött. Får väl se om några timmar :-)
Haha känner mig töntigt depp och ensam ah ja that's life at the moment.

I hurt myself

Har ständig huvudvärk, ska ta en ipren och en cigg och sätta mig ute och lyssna på bra musik.

Snart är det lunch, fast jag kanske tar tidigare mellis? Eftersom jag ska i väg till stan. Dessutom har jag inte lust att sitta själv och äta, hålla på att väga upp 50 g kolhydrat och 50 gram protein. Känner mig ändå illamående, just nu känns det inte som matlagning är en hit. Jag kan inte ens laga mat, igår lagade min bror mat till mig. Tur att det bara var vi, skulle säkert vart helt stört annars.

Ska sätta på kaffe, blackiblack orka ha mellanmjölk i kaffet neeej.

Undra om nån har planerat dan? Annars går jag och lägger mig, orka va ensam och trött :(


"I hurt myself today, to see if I still feel, I focus on the pain, the only thing that's real.
And you could have it all, my empire of dirt, I would let you down, I would make you hurt".


Matschema

Idag bestämde jag för att starta en ny blogg, återigen. Ville ha en blogg där jag kan skriva om ALLT.

I morse var jag och tog blodprov, alltid lika obehagligt, fick verkligen svimmingskänsla flera gånger. Dessutom en söndagsmorgon kl 8 är juh aldrig någon hit.

Är galet trött, men ska försöka komma ut lite i solen, för jag ska in till stan snart och träffa lite vänner.

Har precis ätit mellis: En knäckemäcka med en skiva ost och 2 dl juice, precis enligt matschema. Just nu är dt väl mellis som funkar bäst tror jag. Frukosten funkar eftersom det är en portion gröt med äpple, men sen måste jag ha en deciliter mellanmjöl vilken inte är min stil. Satt i alla fall och snacka med en trevlig tjej på frukosten, så hon pratade bort det jobbiga lixom, även om det kanske tog 40 min så är det juh bättre. Första gången jag satt med alla andra och åt. Tror iofs att jag kommer få äta i labb nästa vecka också.

Var tvungen att väga mig, fast man inte ska, jag vet, men så himla svårt och låta bli. Höll på att leta efter vågen igår och i morse hittade jag den. Känner mig dålig för att jag gjorde det, men jag kände mig så stor och va rädd att jag skulle gått upp massa. Men efter frukost stod vågen på mindre, så det kanske är tvärtom.



Ikväll är det EM-final, funderar på att kolla lite, hade vart trevlig och dra ihop lite folk, dricka skumpa och kolla :) Men alla ska upp tidigt imorgon, även jag såklart. Finns juh lite lätta filmer annars jag kan kolla.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0