mobil stulen & allmänt kaos

Underbar dag i lördags, njöt av sol och mys med familjen. Sen på kvällen bar det av till festens anda med härliga människor. Dessvärre blev min mobil stulen, så om någon läser min blogg som vet att jag ska ha deras nr, skriva gärna mobilnr till mig! Jag kommer att ha mitt gamla nr, men väntar än så länge på nytt simkort, så jag vandrar nu runt med ett kontantkortsnr.

Hursomhelst efter allmänt kaos tog jag mig till ungdomsmottagning igår, för att få nya p-piller som funkar för mig. Men eftersom jag varit såpass sjuk, var jag tvungen att träffa läkaren senare på dagen, vilket enbart kändes jobbigt och tungt. Spenderade tiden mellan besöken med träning och mysdag med mams.

Idag har jag dragit med mig min älskling till jobbet och sen födelsedagspresentshopping, mycket spännade ;) ikväll ska jag fira min kära bror och sen åka och byta mobilen jag köpte igår, eftersom den var trasig. Någon som har något omdöme om sony ericsson w595?

Imorgon ska jag till Mando för möte och lunch, känns inte alls motiverande, tycker det är otroligt jobbigt. Eftersom jag får viktnojja av att gå dit eller jag blir orolig över allt det där igen. Fast nu äter jag bra och har balans, men är rädd att jag då istället ska ha ökat mer än min målvikt och då kommer jag bli otroligt ledsen och förvirrad. Eller kanske mer panikslagen.. Återkommer imorgon med mer fakta om det helt enkelt.

Nu tror jag att det snart vankas födelsedagsmiddag!

helg o sol

Igår var en fantastisk dag :)
Lunchade med Ida<3 ute i solen och pratade en massa, dessutom unnade vi oss en lite shoppingrunda.
Tog en promenad med min kära Siri på Skogskyrkogården som alltid, mysigt och värt som alltid.
Drog hem och pratade lite med mams och paps och gjorde mig i ordning, sen bar det av mot central för att möta upp fina flickor. Mumsade sushi och jag insåg att sushi inte alls är en bra middag när man ska ut och festa. Herregud, inte alls mycket dricka men full och förvirrad blev jag. Så jag och min älskling drog hem och åt oxfilé med pasta(?) mycket givande, men behövdes. Mådde inte alls toppen idag när jag vaknade. Men efter stadig frukost, promenad med mams och bror och massa glass känner jag mig faktiskt back on track. Eventuellt blir det lite fest ikväll också, men får se hur jag känner mig. Ska i alla fall äta hamburgare med familjen innan jag ger mig av på äventyr.

Imorgon ska jag och Rebecca ses och ta en promenad och bara ha det mys. Blir kanske lite träning också, beroende på vad kvällen bjuder på.

Nu ska jag ut i solen med paps.

svaga människor?

Hur definierar man egentligen en svag människa?
Vad är att vara svag?

För mig handlar inte svaghet om att inte våga, utan snarare mer om att äga en bristfällig syn på sig själv och inte kunna erkänna fel som man gjort.
Svaga personer är mina ögon, personer som ställer sig hatisk till mycket och föraktar det mesta som inte följer dem själva. Jag har själv varit där, kanske man kan kalla det stark osäkerhet som i sin tur gör en till en svag person.
Att vara sjuk gör en till en osäker och svag person, både psykiskt och fysiskt, det enda man gör är att hata och förakta. Dessa ständiga jämförelse och brist på empati för andra människor i sin omgivning.

Stark osäkerhet är något som kan vara farligt, en person som inte inser att denne måste arbeta med sig själv i första hand, kan agera otroligt irrationellt och överdrivet. Vad gäller gentemot sig själv och andra.

Hur ska man kunna bygga upp självsäkerhet hos människor?
Är det överhuvudtaget möjligt eller är det något som långsamt måste växa fram?

Jag var osäker otroligt länge, jag hade en sådant otroligt stark förakt för andra, att jag istället trodde att jag var en självsäker person. Men en självsäker person bedömmer inte andra efter hur de ser ut eller hur de för sig och den hatar inte själv heller för den delen.

Satt bara och fundera på det, tycker det är intressant att se hur människor utvecklas åt olika håll och vad det i sin tur för mer sig.


Igår jobbade jag till kl 17, drog och tränade med Anna panna<3
Sen blev det lugn kväll med massa god mat och mys.
Idag jobbade jag till halv sju, så kvällen blev inte mer händelserik än mat och promenad med mams.

Imorgon efter jobbet ska jag och Anna panna träna iallafall, känns så otroligt skönt och träffa henne mycket oftar nu när vi är mer synkade.
Det var någon som kommenterade och sa att jag verkade träna mycket och skulle tänka på det.
Jag tränar 3 dagar i veckan, aldrig mer oftast inte heller mindre, det får mig att må bra och jag hoppas att sjukdomen inte kommer  få spelrum igen, å andra sidan äter jag nu, vilket jag inte gjorde förut. En normal person som tränar, gör det 2-3 ggr i veckan. Så det är inte så att jag har någon träningsmani och måste träna varje dag.
Däremot är även träning ett missbruk för mig som försöker hålla på en normal nivå, det är inte heller så att jag tränar 2 timmar per gång, utan jag tränar lika mycket som vem som helst.

Fredag bjuder på date med Johanna, blir sushi och skumpa, ser fram emot att träffa henne.
Anna kommer jag nog också träffa. Ida?! Vet jag inte om vi skulle ses, men hon är ju som sagt alltid välkommen kan är jag till och med ledig på fredag annars jobbar jag ju bara till kl 17:00!

Nu ska jag gå och ringa Jessi<3 och ta en cigg.

människor mer stora planer

Idag har jag grym träningsvärk, men det får allt vara över imorgon.. Ska jobba 11-17 och sen dra och träna, förhoppningsvis med Anna<3

Veckan bjuder inte på så mycket överraskningar annat än jobb och träning och träffa mysiga människor som alltid. Känns riktigt skönt i alla fall!

Det går upp och ner med tankarna, mitt självhat är inte allt idag, men det går alltid upp och ner som sagt.
Jag kan erkänna att jag saknar svält och att gå ner i vikt, men att äta och leva ett sunt liv värderas högre, även om suget är väldigt starkt så orkar jag inte bli en förlorar i mitt eget liv.

Det finns allt för många personer som ska ta sig för saker och aldrig lyckas, jag orkar inte vara en sådan person. Sen att det är deras problem huruvida deras drömmar och idéer sträcker sig långt högre än vad de egentligen kan klara, säger jag ingenting om.
Det finns många personer som jag ser har otroliga potenial att klara det svåraste, om de så ville, men som ännu inte vet om de själva. Sen finns det ett flertal människor som tror sig klara mer än vad de egentligen gör.

Nyss var jag och mams ute på en promenad och handlade, riktigt trevligt som alltid, min lilla ängel.

Imorgon är tanken att jag ska få till en bra flyer och ett utkast på en ny utformning på vår annons, känns lugnt och skönt, det är juh som sagt ändå det jag är utbildad i!

Börjar känna allt mer vilja att göra något vettigt och utvecklande, vilket känns otroligt bra, då har jag alltså för mig själv tagit ett steg i helt rätt riktning.

Nästa onsdag blir det Mando, ska vi hoppas på att det sista gången innan friskskrivning?
Känner inte att jag har lust att ta mer tid till det där, maten går ju faktiskt riktigt bra nu och jag tar otroligt bra ansvar hela tiden faktiskt.

Saknar min Jessi, kanske man borde åka upp till henne snart, hon lockade med Valborg men min plan är fira med alla sötnosar här hemma, för jag har nämligen bestämt att det ska vara strålande sol.


ångest i sitt esse

Så ännu en bristande uppdatering, men allt för mycket har tagit upp min tid, men nu är det i alla fall söndag och det är väl en bra dag, eller?

Har varit alldelse för mycket upp och ner, vet varken ut eller inte, men det kanske så det ska vara?

I fredags var jag ledig, drog och tränade med Anna Panna, hängde lite med min pojke och mams och sen bar det av till söder för lite skumpa med Ida<3 Drog hem och åt middag med familjen, drog till Siri och ännu mer Skumpa och promenad.. Möte upp min sötis och lite annat värt folk och gick ut på medusa för öl o dans :P
Lördagen bjöd på totalt lugn, mys med pojke sen familj och min siri.. Sen tillbaka till min sötis och så kolla vi Spiderman..

Vaknade med ångest och idag och är fullständigt säker på att jag ökat i vikt, tankarna är starkare än på länge, känner mig jävligt låg vad gäller den biten.. Drog och tränade och fick lite egentid och det kändes i alla fall bra, psykiskt sätt är det på samma nivå. Jag lyssnar i alla fall inte på tankar och skiter i maten utan gör totalt tvärtemot vad tankar säger.. För jag har insett att det inte brukar ge särskilt mycket än ännu mer självhat och destruktivitet..

Får se vad kvällen bjuder på, kanske ska måla om min brors hall eller ta en promenad..
Imorgon blir det i alla fall jobb antar jag..

Hej hopp.

svar på frågor

Den perfekta helgen, som alltid men lite längre!
I fredags körde vi mysfest, med lite värt folk och en massa dricka och underliga händelser som alltid, Somna kl 5 på morgonen, eller var det halv sex? Hursomhelst påsklunch hos min älsklings föräldrar kl 14, jag trodde jag skulle svimma.. var riktigt trevligt.. Sen drog vi hem och myste med min älskade bror, satt och skrattade, åt massa godis och kolla filmer. Riktigt värt!

Idag har jag träffat jessi och gått en liten promenad och suttit och pratat ner i årstaviken, sen blev det dejt med Anna Panna på gymmet, tränade bra och det var riktigt skönt. Mindre skönt efter höll på att dö av hunger eller snarare lågt blodsocker. Nu sitter jag och äter couscous, köttfärssås, sötsur sås<3

Ikväll ska jag eventuellt på spelning, ska se hur kvällen artar sig..



Tänkte att jag skulle svara på Era frågor.

Nattis: Ja jag gick upp i vikt innan jag slutade fuska med matschemat, eftersom mitt matschema var så stort jämfört med vad jag ätit tidigare. Dock ökade jag aldrig som jag skulle och tappa lätt i vikt. Så det tog väldigt lång tid, vilket bara gav mig en otroligt psykisk press.

Grace: Jag tror inte att du har tänjt din magsäck, jag känner igen det där. Du har stängt av hunger/mättnadssignalerna och då kan det bli att man inte äter något eller otroligt mycket. Dessutom äter du troligtvis väldigt dåligt annars, dvs din kropp anser sig fortfarande i svält och tar varje chans att lagra allt som du äter eftersom den vill fortsätta fungera.
Mitt tips är att om du vill bli frisk måste du gå upp i vikt och för att göra bästa möjliga viktuppgången som fördelar sig snyggt är genom att gå upp runt 0,5 kg i veckan och äta regelbundet. du måste få igång din förbränning och dina hunger och mättnadskänslor. Eftersom jag gick behandling åt jag 6 ggr om dagen, visst det var ingen dans på rosor men min kropp fick verkligen en nystart och nu känner jag exakt hur hungrig eller mätt jag är.

Fråga gärna mer om Ni vill!
Jag ska skutta i väg på en spelning nu och måste hinna fixa mig lite ;)

mando bla bla

Ännu en givande dag, tyvärr börjar jag bli sjuk.
Kändes inte alls lockande att åka till Mando, men å andra sidan kan det vara skönt och bara få det gjort.
Hursomhelst gick det bra, hade tappat lite i vikt, men det var juh ingen större nyhet. Blir fortfarande förvirrad över det där med tanke på att man vägs efter frukost o s v.

Träffade min sötis Martina, så det var helt klart värt, hon är en helt fantastisk person<3
Jag kommer gå i behandling ett tag till för att vi ska se att allt fungerar, så det inte blir knas på något sätt. Jag vill bara hitta min balans, men jag tror jag är på god väg.

Sen drog jag till stan och har promenerat runt med Sofie och sen min sötis..
En bra dag, unnade mig ett par vita tygskor och leopardstrumpbyxor, galet fint!

Imorgon blir det jobb, tror jag, men det återstår att se om jag är sjuk eller frisk..

Nu blir det mat o lugna grejer.

ångest

Idag har jag jobbat 11-19, spenderade den mestadelen av tiden ut i solen med en cigg.. Sen drog jag till gymmet och tränade med Anna och nu har jag precis ätit blodpudding med lingonsylt, hade otroligt sug efter det nämligen.

Varför jag har ångest?
För att jag inte vet hur jag ska hantera livet och alla tankar längre.
Jag tror att vissa personer är missbrukare, absolut inte alla som är sjuka i anorexi, men vissa är det och då är det förbannat svårt att kunna komma på rätt spår. Hela tiden söker man kickar som kan lugna en, problemet är att det bara är tillfälliga kickar som efter ett tag går över och då står man där själv.

Jag har det livet som är få förunnat, jag har fantastisk familj, vänner och pojkvän, så på det planet kan jag inte bli lyckligare. Men inombords pågår en ständig kamp i mellan rätt och fel, vad jag ska och inte ska göra.

Tappar greppet ofta, inte lika ofta som förut, men klättrar upp igen, samtidigt som jag förbannar mig själv och min impulsiva sida.

Jag tror aldrig att jag kommer bli fri från ångest, men ju fler ångestattacker och fel jag begår, desto bättre kommer jag bli att hantera den. De kommer inte lika ofta längre, men de finns där och lurar.

Får skriva mer imorgon före eller efter Mando.. Måste verkligen duscha nu.


panik o lugn

Hade riktigt mycket panik idag, men som tur är har jag människor runt omkring mig som kan lugna ner mig.
Spenderade dagen med att jobba, ta det lugnt ute i solen och sen möta min favorit<3 och så åt vi middag med min älskade bror!

Imorgon ska jag jobba 11-19, ev dra och träna med Anna panna efter om hon orkar träna så sent. Återstår att se, annars kör jag det på onsdag. Blir lugn kväll imorgon helt enkelt.. På onsdag är det Mando kl 11 och köra 6 veckors, sen är jag ledig, ska spendera dagen på något givande sätt!
Har absolut nojja inför vägning o sånt på onsdag, eftersom jag inte vill fokusera på siffror.. Men det löser sig.

Veckan bjuder på jobb, påskmys, vin, gym och förhoppningsvis sol.

Maten har hursomhelst gått bra idag, blev lite förvirrad över att alla tyckte jag åt lite, så har analyserat det med lite sötnosar under dagen och nu har det väl gått riktigt bra isf.
Jag kommer juh som sagt alltid vara smal, det finns inga tjockisgener, tunga eller lätta skelett.. Däremot kan man ha en matchvikt som är på ett relativt lågt eller lite högre BMI. Spännande tankar såhär på kvällen..

Har spelat lite guitar hero också, I ROCK eller? Nej verkligen inte, men det kändes rent pulsmässigt som ett riktigt träningspass, eftersom jag måste koncentrera mig så mycket.

Jag älskar alla värda människor i mitt liv, hur fan skulle jag klara mig utan Er?

fest o grejer

Det är lördag och jag ska faktiskt inte ut, blev alldelse för mycket fest i går som blev galet mys och roligt.
Jobbade hela dagen, drog och gymmade och sen kalas!
Somnade vid kl 06 i morse, så mår väl inte helt topp idag..

Visst har jag nog ätit lite för lite vissa dagar, men andra dagar mer. Jag har ätit bra idag, mumsat massa mat, cola och god efterrätt.. Imorgon blir det träning och promenad med en vacker vän. Så det kommer bli en riktigt skön söndag. Sen ska jag mysa med familjen, innan de drar till Sicilien, hoppas det är riktigt varmt och skönt där nere :)

Får se hur det går med maten, äter juh som sagt efter hunger och mättnad o s v. Vad jag väger har jag ingen aning om, har i alla fall byggt muskler så de väger nog en del. Får se vad som händer på Mando på onsdag, känns lite jobbigt att åka dit för jag pallar inte höra att jag fortfarande är på min målvikt, eller än värre väger mer.

Men life is a bitch, men jag ska väl överleva det också.

mat idag

Har haft lite kaos hit o dit, men nu känns det lugnt, sitter och äter frukost nu innan jag ska gå till bussen och åka till jobbet. Sen blir det en sväng på gymmet, förhoppningsvis med Anna<3 och sen ikväll blir det lite dricka, min lilla kompis Siri har haft det skit och är i starkt behov av myssällskap och vin. Det är jag också, så det kommer bli perfekt.

Jag fick en fråga om hur maten ser ut för mig nu och om jag äter 6 ggr per dag.
6 ggr per dag är det ultimata för kroppen, men har man jobb/skola o s v är det svårt att hinna med, dessutom äter man 6 ggr om dagen när man är i behandling, för att f maximal ätträning, vilket är otroligt bra.

Min matdag igår så ut såhär:

Frukost: 1 portion gröt, 1 äpple, mjölk och kaffe

Lunch: 1 250 gram Bärry yoghurt, 2 smörgåsar med skinkost och sallad

Middag: Biffwok med ris och sötsur sås (stor portion)

Kväll: 1 äpple och lite godis

Anledningen till att min lunch är så patetisk är för att vi inte har någon micro än på jobbet.
Vissa dagar äter jag betydligt mer än det här, tränar jag äter jag åtminstone 2 extra smörgåsar och 1 banan.

Men fråga gärna mer om du är mer intresserad av hur det ser ut, för jag tog bara ett snabbt exempel nu.
Oftast brukar jag ha russin till gröten och kanske 1 eller 2 smörgåsar, men har jag inte varit hemma på några dagar.

gym o sol

Nu har jag gått upp tidigt idag och solen skiner, jag ska äta frukost med paps och sen dra till gymmet innan jobbet.
Känns skönt, lagom trött i huvudet, men det känns bra att slippa skynda med träningen efter jobbet när jag ändå är betydligt tröttare.

Jag ska träffa Rebecca och Ida idag, fina flickor, äta och prata skit är planen för kvällen, kanske en kvällspromenad om det fortfarande är varmt då :)
Sen ska jag träffa världens finaste grabb<3 Som alltid typ, ett beroende jag värderar högt, fantastiska människor finns det faktiskt inte alls gott om, så det så.

Om en vecka blir det Mando och 6 veckors, förhoppningsvis sista 6veckors, jag känner att jag har koll nu, äter mer om jag tränar och efter hela tiden efter hunger och mättnad. Ibland känner jag att lite gamla tankar smyger sig på, men inget man lätt att övervinna, eftersom det är bara att köra på gamla mönster.

Däremot är jag redan sjukligt trött på min b-lunch jag äter på jobbet, yoghurt och dubbelsmörgås, eftersom jag vill ha mat, fan det är helt sinnessjukt att bara äta något sådant, även om det säkert energimässigt kommer upp på en lunch nivå, eller nästan i alla fall, så känns det totalt obalanserat.

Nu ska jag fixa gröt och hälla upp kaffe, får ta med mig något att äta efter träning, orka gå under nej.

RSS 2.0